Dožínky na zámku Veltrusy v sobotu 8/8/15

plakát: Dožínky hraběte Chotka na zámku Veltrusy 2015V zahradnictví zámku Veltrusy se v sobotu 8/8/15 od 10 do 17. hod. uskuteční už pátý ročník slavnostních dožínek. Počasí zatím slibuje vskutku žňové počasí, ochladit se bude možné například pivem z malých pivovarů, ale i vodou z několika rozstřikovačů umístěných po areálu zahradnictví.

Tradicí Dožínek hraběte Chotka na zámku Veltrusy je možnost vyzkoušet si ruční kosení obilí, mlácení cepy, mletí ručním mlýnkem a následně i příprava těsta a pečení placek. Na rodiny s dětmi čekají různé soutěže či tvořivé dílny. Nebudou chybět ukázky historické zemědělské techniky, vazby květin a prodejní stánky. Ve 14 hodin vystoupí kralupský divadelní soubor DS Scéna s představením Teatro Tyjátjátro. V 15.00 pak krojovaný průvod hraběti Chotkovi předá dožínkový věnec a na ně naváže vystoupení Kralupských žesťových sólistů. Loňské dožínky si můžete připomenout na fotografiích na flickeru.

Vstupné na akci, kterou spolu se zámkem pořádá Rodinné centrum Havránek, přijde na 50 Kč, snížené na 30 Kč a rodinné na 150 Kč.

1 komentář u „Dožínky na zámku Veltrusy v sobotu 8/8/15“

Komentáře nejsou povoleny.