Pomáháme získat peníze na rozvoj regionu

kabiny SK Viktoria VšestudyDolní Povltaví, o.s. přispělo k úspěchu žádosti o grant z Fondu sportu a volného času Středočeského kraje na rok 2009. SK Viktoria Všestudy dostane na rekonstrukci zázemí částku 230 tisíc korun.

Pro tento klub jsme v minulosti vytvořili webové stránky jako součást tvorby stránek obce Všestudy (jde o náš projekt financovaný z vlastních zdrojů) a nyní jsme klubu bezplatně pomohli při sestavování žádosti. Letos se o grant ucházelo celkem 871 zájemců žádajících o 25,7 milionu korun. Uspělo 101 žadatelů, kteří si rozdělí přes 14 milionů korun (v průměru 141 tisíc na projekt).


SK Viktoria Všestudy chce rekonstruovat dnes už nevyhovující kabiny a zázemí tak, aby sloužily nejen sportovcům při fotbalových a dalších utkáních, ale také návštěvníkům různých dalších, ať už sportovních či kulturních událostí. Rekonstrukcí mimo jiné vznikne větší sál, který bude možné využívat pro setkání sportovců i obyvatel obce (v minulosti byl využit i pro zasedání zastupitelů). Současně nabídne zázemí pro pořádání různých akcí ve sportovním areálu: dětské dny, soutěže, taneční zábavy, různá setkání, ale i menší koncerty. Nová střecha, okna a zateplení pomohou snížit náklady na provoz a umožní bezproblémové celoroční využití budovy nejen pro sportovní akce.

Projekt vedle Dolního Povltaví, o.s. podpořila také obec Všestudy a Rodinné centrum Havránek.

dětské hřiště Tajuplný ostrov ve VeltrusíchCelkem už Dolní Povltaví, o.s., napomohlo získání čtyř dotací. Loni se podílelo na přípravě žádosti o grant z Fondu sportu a volného času Středočeského kraje na rok 2008 spolu s Rodinným centrem Havránek. Oficiálním žadatelem bylo město Veltrusy, které tak získalo 400 tisíc korun na realizaci dětského hřiště Tajuplný ostrov v zahradě za kulturním domem. Jednou ze součástí realizace hřiště byla také oprava štítu a jeho výzdoba – náklady na tuto akci nazvanou Barvy pro Tajuplný ostrov pokryl z větší části grant společnosti T-Mobile získaný prostřednictvím Nadace VIA – celkem šlo o 90 tisíc korun. Stejný grant pomohl při rozjezdu RC Havránek, když se nám v roce 2006 podařilo získat 50 tisíc korun.

Jsme rádi, že se nám daří získávat prostředky na rozvoj našeho regionu a přejeme úspěch všem ostatním žadatelům.