Letos už se poběží šestý Miřejovický půlmaratón

Miřejovický půlmaratón 2013: u obrátkyUž pošesté vyběhnou závodníci na trať Miřejovického půlmaratónu. Závod se tradičně koná v půlce prázdnin, letos 2/8/14, a hlavní závod odstartuje v Miřejovicích v 10.00 hod. Trať je stejná jako v předchozích pěti ročnících (viz mapka, která se objeví  po rozkliknutí celého článku).

Zatímco minulé dva roky sužovala běžce vedra, kdy teplota dosahovala až 35 stupňů Celsia ve stínu, letos by sice mělo být také horko, ale nižší. Ve čtvrtek ráno předpověď počasí na sobotu ukazovala maximálně 29 stupňů a jasno. Miřejovický půlmaratón a souběžné akce, které se v den hlavního závodu konají přímo v Miřejovicích, pořádá Maratonklub Miřejovice.

Běžci jistě uvítají povzbuzení kdekoliv podél trati. Mnozí z nich by v horkém dni uvítali možnost proběhnout pod vodou z rozstřikovače – pokud bydlíte podél trati a můžete v době běhu nastavit rozstřikovač tak, aby mířil na část silnice (aby si běžci mohli vybrat, zda proběhnou vodou, či se jí vyhnou), určitě jim tím pomůžete.

Vedle hlavního závodu proběhne v Miřejovicích také atraktivní Pivní půlmaratón, kde závodníci musí uběhnout 1,0975 km a zbylých dvacet musí zvládnout v podobě dvou vychlazených desítek. Nechybí ale ani akce pro děti (připravené ve spolupráci s RC Havránek) a další atrakce pro účastníky i diváky.

Odkazy na fotografie z loňského ročníku najdete v komentářích pod loňskou pozvánkou.

mapa trati Miřejovického půlmaratónu
mapa trati Miřejovického půlmaratónu