Informace o Tibetu nejen pro ty, co hlasovali proti

Tibetská vlajkaV sobotu 10. března se v tisících evropských měst a obcích objevují na budovách úřadů barevné vlajky. V rámci akce Vlajka pro Tibet se tak v České republice letos stalo už po 16. Jde o symbolickou podporu obyvatel utlačované země v den 53. výročí povstání Tibeťanů proti čínské okupaci.

Podrobnosti o této zemi a životě v ní se můžete dozvědět od jedné z předních českých odbornic – etnografky a tibetoložky PHDr. Zuzany Ondomišiové. Její přednáška s besedou nazvaná Tibet – historie a současnost, proběhne v úterý 13/3/12 od 18:00 v klubovně ASPV Veltrusy (vstup po vnějším schodišti ze zadní strany Sokolovny Veltrusy).

Letos se v regionu Dolního Povltaví k akci Vlajka pro Tibet opět připojily Kralupy (letos po desáté), Libčice nad Vltavou (po šesté), Mělník (po 14.), Velvary (po osmé) a Všestudy (po sedmé). Vloni vyvěsily vlajku i Veltrusy, ale letos zastupitelé – byť ve stejném složení – hlasovali proti. Víte o další obci z regionu Dolního Povltaví, která se k akci připojuje? Dejte vědět pod článkem.

Více informací o akci Vlajka pro Tibet naleznete na webu www.tibinfo.cz a v internetové encyklopedii Wikipedia.