Lednový Underground se letos koná už posedmé

ilustrace - Lednový Underground v KralupechV pátek 9/1/09 v 19:00 hod. vypukne v kralupském kulturním domě Vltava už sedmý ročník festivalu Lednový Underground. Mezi hlavní lákadla letos patří dívčí trio Triny, kapela Hypnotix, Eggnoise či třeba Rudovous. Program je ale mnohem bohatší a pokračuje proto i v sobotu, kdy se kulturní dům otevírá už v 16:00.

Kromě hudebních vystoupení jej doplňuje i promítání filmů v přilehlém kinosále. Tam se bude promítat ještě v neděli 11/1/09, kdy se v 17:30 roztočí cívky s novým českým filmem Sestra natočeným na motivy stejnojmenného románu Jáchyma Topola s hudbou Psích vojáků.

Tento benefiční hudební festival, který pořádá Společnost pro rozvoj Dvořákova gymnázia, o.p.s. ve spolupráci s Dvořákovým gymnáziem a Obchodní akademií v Kralupech nad Vltavou a KaSS Vltava v Kralupech, se úspěšně snaží oživit kulturní dění na Kralupsku. Výtěžek z festivalu jde na podporu Dvořákova gymnázia a Obchodní akademie v Kralupech nad Vltavou.

Název Undeground neodkazuje, jak by se mohlo zdát, k hudebnímu směru. Organizátoři jej zvolili proto, že výtěžek z prvního ročníku byl využit na opravu suterénních prostor školy (z ang. underground tj. suterén, podzemí) zničených povodní v roce 2002. Festival si během let své existence vydobyl pevné místo v kalendáři příznivců dobré hudby a ti tak pomalu nacházejí cestu do Kralup.

Podrobnosti o festivalu najdete na jeho webu.