V Dolním Povltaví působí hned několik svazků obcí

mapka s místními svazky obcíHned čtyři dobrovolné svazky obcí sdružují sídla v regionu Dolního Povltaví a chystá se vznik dalšího. Kralupy jsou iniciátorem svazku nazvaného Údolí Vltavy, v němž by měly spojit síly kromě Kralup také Libčice, Roztoky. Řež a Veltrusy. Zatím se Kralupy do žádného svazku nezapojily a nyní sami jeden chystají. Vyplývá to z rozhovoru se Šárkou Drobnou, místostarostkou Kralup, zveřejněném v dubnovém vydání Kralupského zpravodaje.

Údolí Vltavy chce formalizovat jednání na propojení cyklostezky mezi Trójou a Kralupy, ale také uvažuje o dráze pro inline a budování dalších atrakcí pro obyvatele a návštěvníky regionu. Spojení obcí by mělo dát větší šanci i případnému získávání peněz z fondů Evropské unie.


V regionu nyní působí tyto svazky
Dobrovolný svazek obcí Vltava: Lužec nad Vlt., Ledčice, Nová Ves, Vraňany, Spomyšl, Hořín, Býkev, Jeviněves
Svazek obcí Dolní Povltaví: Hostín, Zlosyň, Všestudy, Vojkovice
DSO Přemyslovské střední Čechy: Beřovice, Černuc, Hobšovice,Chržín, Královice, Libčice nad Vltavou, Roztoky, Sazená, Smečno,Svrkyně, Třebichovice, óUnětice, Veltrusy, Velvary, Zákolany, Zichovec, Zlonice, Zvoleněves, Žižice, Klobuky, Kvilice, Libušín, Nelahozeves, Přelíc, Podlešín, Statenice, Stradonice, Uhy, Horoměřice, Slaný
Od Okoře k Vltavě: Velké Přílepy, Tursko, Holubice, Dolany, Svrkyně, Lichoceves, Okoř, Úholičky, Libčice nad Vltavou
Zveřejněné údaje vycházejí z informací zveřejněných na stránkách Regionálního informačního systému (RIS).