Přeneste se na okamžik do parků v okolí Paříže

zámek Vaux le VicomteVe středu 2/12/09 od 18:00 se budou v budově ZŠ Veltrusy (ve 2. patře) promítat fotografie z cesty po zámeckých parcích v okolí Paříže. Byl to už druhý podobný zájezd organizovaný dobrovolným sdružením obcí VeltrusDominio, aby tak účastníci mohli získat inspiraci pro možný další rozvoj mikroregionu.


pozvánka na promítání Parky pařížeZatímco loni zamířil plně obsazený autobus do anglického Yorku, letos byla cílem Paříž. Bohužel se celá akce organizovala poměrně narychlo, a navíc se na pětidenní cestu odjíždělo 19/9/09 časně ráno, tedy právě v den Podzimu na zámku – největší letošní kulturní události Veltrus, takže se výletu zúčastnilo podstatně méně lidí než cesty do Anglie. Díky pořízeným fotografiím některých z účastníků se tak nyní mohou do francouzských parků a zahrad vydat všichni.

Během necelých šesti dnů si účastníci zájezdu měli možnost prohlédnout celkem sedm zajímavých parků a zahrad: Versailles, Luxembourg, Tuileries, Ermenonville, Vaux-le-Vicomte, Chantilly a Giverny.